Több száz sérült ember veszítheti el a munkájátHír | 2011.10.30.

Januártól visszamenőlegesen csökkent a több száz fogyatékkal élő embert foglalkoztató Összefogás Rehabilitációs Közhasznú Kft. állami támogatása. A kft. további működése ezzel ellehetetlenült, 702 ember veszítheti el a munkáját, ebből 614 a sérült, és több száz a súlyosan sérült emberek száma - derül ki az Origo riportjából.

- Május elején hívtak be szerződéskötésre, és akkor derült ki, hogy havi tízmillió forinttal kevesebb a támogatásunk, méghozzá januárra visszamenőleg. A második félévre még szerződésünk sincsen, és több mint száz milliós a veszteségünk - mondja Szekeres Tiborné, a kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint ezzel a közösség élete, és a szervezet működése ellehetetlenült.

Knápicz Veronika a gyertyaöntő csoport vezetője elmondta, a kft.-nél igyekeznek mindenki számára megtalálni a képességeinek megfelelő feladatot. Dolgozik náluk hallássérült, rákos, cukorbeteg, mozgássérült ember egyaránt. "Abból, ami ezért kapunk, megélni nem lehet, ha nincs állami támogatás, még az én béremet sem tudjuk kitermelni. Most mindenki azt mondja, ki kell bennünket integrálni a normális életbe. Egészséges embereknek sincs munkája, hova raknak bennünket?" - kérdezi.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL