Több mint tízezer fogyatékos gyerek sportolt szervezetten 2013-banHír | Esemény | 2014.01.31.

Az elmúlt évben minden korábbinál több, 5454 diák vett részt a fogyatékkal élő diákok versenyein, és 5888 fogyatékos gyermeket regisztráltak a szabadidősportos eseményeken a megyei szövetségek összegzése szerint.

Az adatok a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szakmai tanácskozással egybekötött, kibővített elnökségi ülésén hangzottak el - derült ki a FODISZ hétfői közleményéből. A kétnapos eseménynek a Tatai Olimpiai Központ adott otthont.

A találkozón elmondták azt is, hogy a tavalyi versenyeken 31-re nőtt a sportágak száma, a diákok 326 sportegyesületből és iskolából érkeztek. "A 2014-es év célja nem is lehet más, mint hogy a FODISZ még több fogyatékos diák számára tegye lehetővé az önfeledt sportolást és mozgást" - rögzítették a beszámolóban.

Szabó László, a FODISZ elnöke a nemzetközi kapcsolatok kiterjesztésének megvalósítását nevezte meg az egyik legfontosabb idei feladatnak, hogy a jövőben lehetőség nyíljon különböző európai országok fogyatékkal élő diákjai közötti versenyek létrehozására, és ebben a FODISZ vállalja magára a kezdeményező és szervező szerepet.

A FODISZ 2014-es állami támogatása a MOB közgyűlése elé terjesztett tervek alapján 89 millió forint lesz, mely az utóbbi évek legmagasabb értéke. Ezt az összeget pályázati és szponzori támogatások növelik.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PRAE.HU