Tizenhétezren kaptak ingyen laptopotHír | 2014.07.02.

45 év felettiek, álláskeresők, kismamák és megváltozott munkaképességűek, illetve sok hátrányos helyzetű általános és középiskolai diák is eszközhöz jutott Miskolcon és környékén.

Tizenhétezren kaptak ingyenes laptopot Miskolcon és környékén a Digitális Közösség Program keretében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A hétfőn zárult program nyerteseinek közel 40 százaléka a 45 év felettiek, álláskeresők, kismamák és megváltozott munkaképességűek közül került ki, sok hátrányos helyzetű általános és középiskolai diák is eszközhöz jutott - írja az NFM, hozzátéve: a program ezen kívül ingyenes oktatással is támogatja a számítógépes készségek fejlesztését.

A közlemény által idézett felmérés szerint mintegy 3,5 millió magyar állampolgár digitálisan írástudatlannak számít. A kormány ezért indította el tavaly novemberben a Digitális Közösség Programot, amelyet ősztől Salgótarjánban folytatnak. Később akár országos szintre is emelhetik a kezdeményezést - tájékoztatott a minisztérium.

A digitális írástudatlanság felszámolására a 2014-2020 közötti uniós pénzügyi időszakban mintegy 30 milliárd forint forrás áll Magyarország rendelkezésére - olvasható az NFM közleményében.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU