Teszt: Strandok, nyári fürdőkHír | 2011.08.26.

Szolgáltatások fogyatékkal élőknek. A fogyatékkal élők esélyegyenlősége csak mérsékelten valósul meg fürdőinkben.

Például a látásproblémával élők számára vezetősáv még egyetlen fürdőben sem segíti a tájékozódást.

A csak kerekesszékben közlekedni képes mozgássérültekre viszont szinte mindenütt gondoltak a fürdők kialakításánál. Támogatottságuk igen széles skálán mozog. A fürdőig illetve a pénztárig szinte mindenütt eljutnak. Az, hogy szeparáltan öltözhessenek, igényeiknek kialakított zuhanyozót, WC-t használhassanak, már kevésbé gyakori. A fürdőben való mozgás is gyakorta csak egy-egy részre korlátozódik.

A medencébe önállóan bejutást segítő eszköz pedig alig-alig van üzemben, és ott sem az összes medencénél. Mindössze 6 fürdőben találtak ilyet, ebből – nem meglepő módon – 3 gyógyfürdő.

Az előbbi szolgáltatásokat 0,2, utóbbit 0,4 ponttal értékelték. Ezek alapján mindössze 5 intézmény ért el maximális pontszámot: a 3 gyógyfürdő valamint a Nyéki Imre és a Dagály uszoda. Ezenkívül a Csepeli strandfürdő az intézményen belüli szolgáltatásokért maximális pontot kapott, viszont 0,1 ponttól elesett, mivel nincs mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolójuk, így nem sikerült maximum pontot szereznie ebben a kategóriában.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: TUDATOS VÁSÁRLÓ