TeSzedd! szemétszedési akció: Próbáltad már sötétben?Hír | 2012.06.06.

Látássérült és látó emberek vették fel a kesztyűt június 2-án, hogy közös együttműködéssel gyűjtsék a hulladékot a TeSzedd!-Összefogás a tiszta Magyarországért akció keretében, ezzel járulva hozzá a tisztább és rendezettebb környezethez.

Az országos szintű megmozduláshoz tizenegy fővel csatlakozó Szempont Alapítvány munkatársai és látássérült kliensei vállalták, hogy önkéntes munkájukkal hozzájárulnak a környezetvédelemhez. „Nagyon szívesen csatlakoztam ehhez a programhoz, mert fontosnak tartom a környezet tisztántartását. Nem volt akadály, hogy nem látok, az alapítvány munkatársai szedték a szemetet, mi pedig tartottuk nekik a zsákokat. Úgy gondolom a többi jelenlévő látássérült nevében is mondhatom, jó érzéssel tölt el bennünket, hogy megmutathattuk, mi is képesek vagyunk önkéntes munkában részt venni. Nem mások segítségére várni, hanem tenni másokért, a környezetünkért"- jegyezte meg Gál Enikő, aki születése óta vak.

„Számomra megdöbbentő volt, hogy látássérültek is jelen voltak az akcióban. A mai nap után megváltozott a véleményem a sérült emberekről. Ha fele annyi életenergiám és életkedvem lenne, mint nekik, akkor már boldog ember lennék"- mondta Makai Ferenc az ÖTHÉT Önkéntes Környezetvédelmi Egyesület elnöke, aki idén a Mexikói út-Erzsébet Királyné útjánál lévő aluljáró környékén koordinálta az önkéntes csapatokat.

A XIV. kerületben hét helyen lehetett becsatlakozni a hulladékgyűjtési akcióba. A Mexikói út-Erzsébet királyné úti aluljárónál, közel 800 méteres szakaszon 100 üres zsák telt meg a cigaretta csikktől kezdve, a ruhákon és papírokon át a kidobott gyerekjátékokig. A tavalyi húsz fős részvételt túlszárnyalta az idei ötven fős megjelenés, a nyugdíjastól a kisgyerekes anyukáig minden korosztály képviseltette magát.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG