1000 megváltozott munkaképességű dolgozót vesz fel idén a TescoHír | 2011.06.20.

A Tesco 2010-ben indította el a Befogadó Közösség elnevezésű programját, melynek eredményeként ma már több mint 500 megváltozott munkaképességű vagy fogyatékos munkatárs dolgozik az országos szinten. Az év végéig az áruházlánc közel 1000 megváltozott munkaképességűt tervez foglalkoztatni. Az elfogadásuk és beilleszkedésük elősegítésére a vállalat érzékenyítő tréningeket is szervez a közvetlenül érintett munkatársaknak és vezetőknek.

A megváltozott munkaképességűek vagy fogyatékkal élők adminisztrációs, pénztáros, eladói, árufeltöltő, üvegvisszaváltó vagy akár osztályvezetői, azaz szinte bármilyen munkakörbe jelentkezhetnek, melyben szeretnének elhelyezkedni. Speciális munkakörök létrehozásával is segítjük munkavállalásukat, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelő munkakört.

A Tesco párbeszédet kezdeményezett több alapítvánnyal és civil szervezettel, hogy közösen találják meg az érintetteket és gondoskodjanak a megfelelő elhelyezésükről, többek közt együttműködik a hallássérülteket, látássérülteket és mozgássérülteket képviselő országos egyesületekkel, a támogatott foglalkoztatást és komplex munkaerő szolgáltatást nyújtó szervezetekkel, az Ability Parkkal, valamint a 4M (Megoldás Munkáltatóknak és Megváltozott Munkaképességű Munkavállalóknak) programban részt vevő szervezetekkel - írja közleményében a vállalat.

Tovább a cikkre 

Forrás: PRIVÁTBANKÁR.HU