Teret kapott az AutispektrumEsemény | 2014.11.10.

Felavatták az Autispektrum Stromfeld utcai helyiségét pénteken.

Az autizmussal élő gyermekek szüleit összefogó Autispektrum Egyesület részére az önkormányzat biztosította egy Stromfeld utcai lakóépület földszinti helyiségeit, amit a civil szervezet tagjai maguk újítottak fel, tettek rendbe. A létrejött közösségi térbe pénteken meghívták támogatóikat és a médiát; az egybegyűlteket Porga Gyula és Kulka János köszöntötték.

A polgármester elmondta, hogy létezik egy ellátórendszer, ami a fogyatékkal élők, szociálisan rászorulók ellátását hivatott biztosítani, a rendszernek azonban vannak hiányosságai. Az egyesület összefogást kezdeményezett, elkezdték a közös munkát, közös álmokat szőttek. Van kész elképzelés, van tenni akaró kéz, van ésszerű válasz egy problémára, az önkormányzatnak "csak" támogatni kell a kezdeményezést.

"Viszonylag enyhén érintett autista lennék én magam is, engem minden váratlan helyzet megvisel" - vallott magáról Kulka János színművész, az Autisták Országos Szövetségének tiszteletbeli nagykövete. "Felnőtt életem egyik legfontosabb találkozása volt az autizmussal való találkozás, és így talán a saját magammal való találkozás is."

A színész eljátszhatta Raymond Babbit szerepét az Esőemberben, és felkészülés közben jutott el a budapesti Delej utcai autizmus központba. "Az első találkozás a szó legnemesebb értelmében egy érzelmi sokk volt". Az autizmussal élők tőlük szokatlan nyitottsággal fogadták Kulkát, aki része lehetett a közösségüknek annak ellenére is, hogy saját bevallása szerint ő maga is nehezen integrálódik.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: VEHIR.HU