Terápiás nyári táborok FótonHír | Esemény | 2014.06.21.

Fogyatékkal élő és pszichés zavarokkal élő gyermekeknek szervez nyári táborokat a Magyar Lovasterápia Szövetség Fóton.

A Fortissimo zenés táborban - június 23. és 27. között - látássérült, gyengénlátó, vak és halmozottan sérült 6-16 évesek különböző hangszereket szólaltathatnak meg, közösen énekelnek, zenélnek - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A június 30. és július 4. között tartó táborban a gyerekek több területen, így egyebek mellett virágkötésben, kézműves mesterségekben, énekben, táncban, zenében, szavalatban, mesemondásban és drámajátékban is kipróbálhatják tehetségüket. A záró programra színes műsorral várják a szülőket.

A Vándorcirkusz elnevezésű táborban 8-16 éves pszichés zavarokkal küzdő és fogyatékkal élő - tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autista, hiperaktív, magatartásproblémás és figyelemzavaros - fiatalok a rendelkezésükre álló eszközökből és saját élményeik alapján projektzáró cirkuszi előadást hoznak létre július 7-től 11-ig.

Július 14. és 18. között a mindennapi élethez szükséges képességeket fejlesztik a táborozók, akik megtanulják többek között, hogyan kell a lovakat ellátni, az istállót takarítani, a lovak felszereléseit ápolni, milyen a patkolás, a körmölés és az állatorvosi vizsgálat. A szakemberek szerint a motivált környezetben megszerzett ismeretek könnyebben átvihetők a sérült gyermekek mindennapi tevékenységeibe.

A MOL Új Európa Alapítvány támogatásával megvalósuló táborsorozatot a Magyar Lovasterápia Szövetség azért szervezi a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának foglalkozásaira járó gyerekeknek, hogy az iskolaszünet idején is találkozhassanak kedvenc lovaikkal és játékos fejlesztő foglalkozásokon vehessenek részt.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU