Tényleg nem csak a pénz számít a munkavállalóknak? | 2016.12.29.

Tud úszni? Nem. És ha fizetek? - Hofi Géza örök érvényű poénja szakértőnk szerint a munkaerő keresésben is releváns. Pénz kell, de van, ami talán még ennél is fontosabb.

Múltkor beszéltem a demográfiáról, mint a toborzási projektek egyik meghatározó pontjáról. Most a másik (legalább ennyire fontos dologról) szeretnék beszélni.

Ezzel kapcsolatban van egy kedvenc viccem. A lókereskedő tanítja a szakmára a fiát: – Fiam, a jó ló azért drága, mert ritka! Mire a fia megjegyezte: – De az olyan jó ló, ami olcsó, még ritkább! Igen, a munkaerőpiacon is mindenkinek ez az álma: legyen kiváló munkaerő,  alacsony fizetésért.

Ha azt gondolják, hogy ez teljesen lehetetlen, mesélek egy konkrét esetet. Pár napja beszéltem az egyik legjobb pestkörnyéki étterem tulajdonosával. Szomorúan mesélte, hogy az egyik legkiválóbb szakácsuk épp most adta be a felmondását. A jövendő munkahelyén pont fele lesz a fizetése, mint náluk. ?!? Igen, de ez egy Michelin csillagos étterem. Nyilván a szakmai előmenetel miatt egy ilyen lehetőséget nem hagy ki a szakács.

Ez a második nagyon fontos elem, ami meghatározza a toborzás sikerességét: a munkaadó ajánlata.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: PIAC&PROFIT.HU