Tapintható Miró KiállításEsemény | 2013.10.06.

A 90 decibel Project és a Szépművészeti Múzeum szervezésében október 10-én tapintható tárlat nyílik vakok és gyengénlátók számára a világhírű katalán művész, Joan Miró képeiből. A kiállításon a művész 12, kimondottan a látássérültek számára dombornyomásos technikával átalakított festményének kisméretű változata lesz megtekinthető.

A Tapintható Miró Kiállítás apropója a Fehér bot világnapja (október 15.), valamint a 90 decibel Project és a Szépművészeti Múzeum azon törekvése és együttműködése, hogy a kultúrának ez a része is minél több ember számára legyen akadálymentes.

A kiállítás sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitójára október 10-én 11 órakor kerül sor, melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Köszöntőt mond Theresa Bubbear, brit nagykövet-helyettes, a 90 decibel Project fővédnöke, valamint Mihály Mária, a Szépművészeti Múzeum főigazgató-helyettese.

A tárlat október 10-15. között a szokott nyitva tartási időben (K-V 10.00-17.30, október 11-én 10.00-15.00) látogatható a Szépművészeti Múzeum első emeleti Kerengőjén. A tárlat megtekintése látássérülteknek ingyenes, amelyhez karszalag igényelhető az Információs Pultban. Igény szerint a múzeum munkatársai tárlatvezetést is tartanak a látássérülteknek. A vezetésre előzetesen időpontot kell egyeztetni a 469 71 80-as telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu email címen. A vezetéseken alkalmanként 3 fő tud részt venni.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL