Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése kiemelt projektről tájékoztatóHír | 2013.08.15.

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal keretében megvalósuló TÁMOP-1.1.1-12/1 ”Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” kiemelt projekt segítséget és támogatást kíván nyújtani megváltozott munkaképességű személyek számára, sikeres foglalkozási rehabilitációjuk megvalósítása érdekében.

Mindezek eléréséhez komplex munkaerő-piaci programunk keretében személyre szabott szolgáltatásokkal, képzésekkel, munkáltatóknak nyújtott támogatásokkal és felkészült szakemberek támogatásával várjuk a programba jelentkező ügyfeleinket.

Célunk, hogy a programban résztvevők egyéni igényekre szabott szolgáltatások és támogatások révén visszatérhessenek a munka világába, a nyílt munkaerő-piacra.

Célunk továbbá az is, hogy a munkáltatókat közelebb hozzuk a megváltozott munkaképességűek világához, és ösztönözzük ügyfeleink foglalkoztatására.

Országosan 85 - kifejezetten erre a célra kialakított – irodában fogadjuk a programunkban részt vevőket, ahol naprakész munkaerő-piaci ismeretekkel és szakmai tapasztalattal rendelkező ügyintéző és humánszolgáltató munkatársunk áll megváltozott munkaképességű ügyfeleink rendelkezésére.

 

Humánszolgáltató munkatársaink egyéni igényeit, élethelyzetét és problémáit figyelembe véve kívánják Önt hozzásegíteni a legmegfelelőbb, komplex megoldás kialakításához és annak megvalósításához.

 

A program célcsoportjai

 

  1. Akik a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján rehabilitálhatóak, ezen belül foglalkoztathatóságuk rehabilitációval helyreállítható vagy tartós rehabilitációt igényelnek, rehabilitációs ellátásban részesülnek és vállalják az együttműködést a Rehabilitációs Szakigazgatási Szervvel.

 

  1. Akik rehabilitációs járadékban részesülnek és vállalják az együttműködést a Rehabilitációs Szakigazgatási Szervvel.

 

A program keretében igénybe vehető mentori- és humánszolgáltatások

Fontos szempontnak tartjuk az ügyfélközpontú gondolkodást, ezért minden ügyfelünk mellé biztosítunk egy támogató személyt, akit bármilyen jellegű kérdéssel, problémával, nehézséggel kapcsolatban a program végéig bátran megkereshet.

A rendelkezésére álló mentor, a kérdések és nehézségek megoldásában segítő kezet nyújt Önnek.

 

A sikeres foglalkozási rehabilitáció megvalósítása érdekében széleskörű szolgáltatásokkal is rendelkezésére állunk, legyen szó akár álláskeresésről, megfelelő munkakör vagy pálya kiválasztásáról, pályamódosítás esetén a képzési irány megtalálásáról.

Képzésben való részvétel esetén segítséget nyújtunk a beilleszkedés folyamatában, kapcsolatot tartunk a képzés ideje alatt a képzőintézménnyel, amely által biztosítani tudjuk az eredményes tanulási időszak előfeltételeit.

 

Álláskereső ügyfeleink részére személyre szabott állásfeltárást végzünk.

 

Humánszolgáltatóinkkal, munkatanácsadás keretében történő beszélgetés alapján, az egyéni igényeknek és képességeknek megfelelő álláslehetőségeket igyekszünk felkutatni.

 

A feltárt álláslehetőség sikeres megpályázása érdekében teljes körű álláskeresési tanácsadást nyújtunk, ahol ügyfeleink elsajátíthatják, hogy milyen egy versenyképes önéletrajz, mire és hogyan készüljünk fel az állásinterjúval kapcsolatosan.

 

Az állás elnyerését követően támogatást nyújtunk a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedésben és a foglalkoztatóval történő folyamatos kapcsolattartás révén biztosítjuk megváltozott munkaképességű ügyfeleink eredményességét a munka világában.

 

Hogyan segíthetjük ügyfeleinket új szaktudás elsajátításához?

Most lehetősége nyílhat arra, hogy Ön válassza ki, mit tanulna szívesen, amivel elhelyezkedési esélyei javulnának.

Mi 100%-ban támogathatjuk ebben!

Amennyiben nem rendelkezik szakképzettséggel, vagy meglévő képzettsége elavult szakmának számít, esetleg eddigi szakképzettségének és szakmai tapasztalatainak megfelelő munkakört nem tud ellátni, ezen esetekben akár egy új képesítés megszerzésére is lehetőséget biztosíthat Önnek programunk.

A képzés kiválasztásában humánszolgáltatóink nyújtanak segítséget, akik pályatanácsadás keretében a személyre szabott képzési irány meghatározásában támogatják Önt.

A programunkkal együttműködő képzőintézmények akkreditáltak, így a képzés sikeres elvégzésével a mai munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelő szaktudást sajátíthatnak el ügyfeleink.

 

Hogyan segíthetjük ügyfeleink munkához jutását?

Programunk a foglalkoztatás támogatásával lehetővé teszi, hogy ügyfeleink olyan munkakörben helyezkedjenek el, amely egyéni igényeiknek és képességeiknek maximálisan megfelel, így újra visszatérhessenek a munka világába.

A támogatás időtartama határozott időre szól, amely során a munkabér és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó akár 100%-ban is támogathat.

 

Miért érdemes a programba jelentkezni?

  • Mert lehetőséget nyújthat új szakképzettség szerzésére, szakma kitanulására!
  • Mert segít olyan álláslehetőségek megtalálásában, amely jelen élethelyzetének, igényeinek, képességeinek megfelelő!
  • Mert lehetőséget biztosíthat támogatott foglalkoztatásban való részvételre!
  • Mert szolgáltatásink révén elsajátíthatja a korszerű és eredményes álláskeresési technikákat, ismereteket!
  • Mert biztosít egy olyan támogató személyt, akit bátran megkereshet kérdéseivel vagy az Önt foglalkoztató problémákkal, nehézségekkel kapcsolatosan, aki mindezek megoldásában segítséget nyújt!

 

Milyen támogatások vehetők igénybe a program keretében?

  • Tanfolyamok képzési díjának 100%-os átvállalása
  • Képzéshez kapcsolódó helyi/helyközi utazás- és alkalmassági vizsgálat költségeinek megtérítése
  • Támogatott foglalkoztatás
  • Munkába járáshoz kapcsolódó helyközi utazás és foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok költségeinek megtérítése

A szolgáltatói helyszíneink listájáról tájékozódhat az NRSZH hivatalos weboldalán, a http://nrszh.kormany.hu/ címen.

 

Amennyiben érdeklődik vagy részt kíván venni programunkban, kérjük további információért keresse fel az Önhöz legközelebb eső irodánkat!

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

TÁMOP 1.1.1 projektszervezet