Találkozó iskolások és fogyatékkal élők közöttEsemény | 2013.03.07.

Ötödik alkalommal szervezett találkozót fogyatékossággal élőknek és diákoknak a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesület Ifjúsági csoportja és a Zala Megyei Esélyek Háza. A szervezőknek az a célja, hogy a közép- és általános iskolás tanulók hiteles képet kapjanak embertársaik hétköznapjairól - ezáltal is segítve az esélyegyenlőség megteremtését.

Ez a fiatalember a saját helyzetén keresztül igyekszik vázolni azokat a történéseket, melyekkel a mozgássérülteknek kell szembesülniük. Ő, mint mondta, lényegében minden olyan feladat elvégzésére képes, mint tünetmentes embertársai, csak legfeljebb az odavezető út lehet időnként hosszabb. Az esélyóráknak egyebek mellett az is a célja, hogy ezek a távolságok lerövidüljenek.

Hogy az esélyórák hatása miképpen mérhető, azt egyelőre nehéz eldönteni, ám az már egyértelmű, hogy néhány baki kisdiák a jövőben már másképpen viszonyul a mozgás-, látás- és hallássérültekhez, illetve az értelmi fogyatékosokhoz, mint eddig.

Noha az esélyórák eredeti projektideje e hónap végén lejár, a szervezők úgy döntöttek, hogy a programot folytatják. Mint mondták, abban bízva, hogy munkájuk nem lesz hiábavaló.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ