Sztárösszefogás kerekesszék installációkkal a GURULÓ műhelyhálózat népszerűsítésértHír | 2011.11.28.

Hét ismert közéleti személyiség – Pokorny Lia, Tóth Bori, Zséda, Herendi Gábor, Kovács András Péter, Tilla és Vincze Ottó ­­– saját ízlése és elképzelése szerint alakít át egy-egy óriás kerekesszéket a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) által szervezett GURULÓ kampány keretén belül. Az országos társadalmi célú összefogás célja a mozgássérült emberek mindennapjait könnyebbé tevő régiós GURULÓ műhelyek népszerűsítése.

„A hagyományos kommunikációs eszközökkel nem tudjuk megismertetni újszerű szolgáltatásunkat a társadalom széles körével, ezért vágtunk bele ebbe az érdekes és figyelemfelkeltő kampányba" – mondta a Közelképnek Bartal Attila,a GURULÓ műhelyhálózat projektvezetője. A műhelyhálózat hét, különböző szakterületről keresett fel ismert közéleti személyiségeket, akik az országos társadalmi célú kampány részeként saját ízlésük szerint alakítanak át és tesznek egyedivé egy-egy óriás kerekesszéket. Pokorni Lia színésznő, Tóth Bori divattervező, Zséda énekesnő, Herendi Gábor filmrendező, Kovács András Péter humorista, Tilla műsorvezető és Vincze Ottó labdarúgó a személyiségükkel is hitelesen képviselik a műhelyek által megjelenített értékeket, és mint a kampány nagykövetei a médián keresztül is támogatják a GURULÓ műhelyhálózat munkáját.

A GURULÓ kampány célja elsősorban nem a mozgáskorlátozott emberek és az általuk használt eszközök elfogadottságának növelése, hanem a rászoruló emberek figyelmének felhívása a műhelyek szolgáltatásaira. „A mozgássérült- és/vagy kerekesszékes emberek megszokták, hogy az életkörülményeiket adottnak vegyék és azon javítani csak maguk próbáljanak. Óriási eredmény lenne ezt a hozzáállást megváltoztatni és elérni azt, hogy valamennyiük számára természetessé és megszokottá váljon, hogy van elérhető és professzionális segítség. Ugyanakkor szeretnénk, ha mindenki azt látná, hogy a kerekesszékek is lehetnek viccesek, elgondolkodtatóak, akár természet közeliek, de mindenképpen egyediek" – hangsúlyozta Bartal.

A MEREK 2008 és 2012 között valósítja meg a Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat elnevezésű projektet. Ennek keretében hét helyen – Budapesten, Kaposvárott, Miskolcon, Mórahalmon, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Szombathelyen – hoztak létre egy-egy, életvitelt segítő eszközöket javító és egyéni igények szerint adaptáló műhelyt, amelyek segítik a mozgássérült emberek hétköznapi életét, társadalmi és munkaerőpiaci integrációját, valamint sok család életét megkönnyíti.

Az elkészült „remekművek" december 2-án, a Fogyatékos Emberek Világnapját megelőző napon, egy sajtótájékoztató keretében kerülnek bemutatásra Budapesten, ezt követően pedig az ország hét különböző régiójában is kiállítják azokat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG