Szociális üdülési pályázati lehetőség fogyatékkal élők számáraHír | 2014.01.02.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén összesen 62 pályázatot hirdetett meg, amelyekre január 2-ától lehet jelentkezni. Az Alapítvány a 2014-ben harmadik évébe lépő Programra az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó pénzügyi eredményből 3,5 milliárd forintot biztosít

A szociális pályázatokat idén nagycsaládosok, fogyatékossággal élők, valamint nyugdíjasok vehetik igénybe, utóbbiak számára újdonságként került a palettára a „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére” pályázat. Ezt az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében hirdette meg az Alapítvány, amely a pályázattal elnyerhető támogatást gyógyfürdőkbe szóló belépőjegyek formájában nyújtja.


A fürdőjegy pályázatra február 15-ig, a szociális üdülési pályázatokra február 28-ig, az Erzsébet-tábor kiírásaira március 20-ig, a T.E.S.I táborra június 30-ig, míg az Őszi kirándulásra július 31-ig lehet jelentkezni.

Kedvezményezettek köre szociális üdülési pályázatra fogyatékkal élők esetén:

(részlet a pályázati kiírásból)

Kedvezményezettek köre: Azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött fogyatékossággal élő személyek, akik fogyatékossági támogatásban és/vagy vakok személyi járadékában és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesülnek a pályázat benyújtásakor, és havi teljes összegű ellátásuk nem haladja meg a nettó 150.000,- Ft-ot. A pályázat keretében egy adatlapon egy fő pályázhat.

A támogatás elnyerése esetén a pályázók 5.000,- Ft/fő önerő befizetésével, míg a kísérők 2.500,- Ft/fő önerő befizetésével, az Erzsébet Kártya segítségével vehetik igénybe a támogatást.

További információ és jelentkezés az Erzsébet Program honlapján lehetséges