Szklerózis multiplex - helyt állhatnak a betegek a munkahelyükön?Hír | 2014.01.03.

A Szklerózis Multiplex nem egy válogatós betegség, bárkinél kialakulhat, ám jellemzően a 20 és 40 év között jelenik meg és inkább a nőknél tapasztalható. A modern terápiás kezeléseknek köszönhetően a betegek legtöbbször képesek korábbi életvitelüket fenntartani, és kisebb-nagyobb segítséggel munkahelyükön is teljesíteni. Most olyan program született, mely a munkáltatóknak segít, ha SM-el élő dolgozik náluk - írja a postálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény. Kiírásra került az SM barát munkahely pályázat is.

A Biogen Idec, a két legnagyobb SM betegszervezettel közösen olyan programot dolgozott ki, amelyben a munkáltatók számára fogalmaznak meg egyszerű, de nagy jelentőségű tanácsokat. Mit és hogyan lehet átalakítani ahhoz, hogy az SM-el élők is a lehető leghosszabb ideig dolgozhassanak, és mitől is válik igazán SM baráttá egy munkahely?

"A munkaadók szempontjából olyan egyszerűen megvalósítható dolgokról van szó, mint az otthonról való munkavégzés és a rugalmas munkaidő engedélyezése, a megfelelően erős fény és megvilágítás, valamint képernyőnagyító biztosítása, vagy a légkondicionálóval való hőmérsékletszabályozás." - mondta a program kezdeményezője, Tarcsa Mónika, a Biogen Idec Magyarország vezetője.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás:HRPORTAL.HU