Színjátszással kerülnek közelebb egymáshoz ép és fogyatékos fiatalokHír | 2012.03.17.

Tíz fogyatékossággal élő és tíz ép fiatal bevonásával jön létre év végére az a színdarab, amely középpontjába e két csoport találkozását helyezi. A toborzás javában folyik, júniustól pedig már élesben próbál a frissen alakult társulat: a Point of view, azaz Nézőpont.

„A Point of view sarkalatos pontja, hogy a darabot teljes egészében a résztvevők alkotják meg, hisz az ő érzéseiket és gondolataikat kell bemutatnia" – mondta el a Közelképnek Sebő Gergő, a Motiváció Alapítvány marketing és PR asszisztense, a projekt ötletgazdája. A fiatalok feladata lesz elkészíteni a forgatókönyvet, a jelmezeket, a díszleteket és végül azt a plakátot, amivel reklámozni fogják magukat.

A május végére kiválasztott húsz, tizenhat és húsz év közötti fiatal darabjának témája a fogyatékos és nem fogyatékos fiatalok közös élethelyzeteit, egymáshoz való viszonyát állítja a középpontba. „A színdarab igazából a cél látványos eszköze. Leginkább a résztvevők beilleszkedését szeretnénk segíteni azáltal, hogy fejlesztjük önérdekérvényesítő képességüket, valamint reális énképük és testképük kialakulását."

A Point of view trénerei és mentorai különböző játékos és fejlesztő módszerekkel tervezik közelebb hozni egymáshoz a résztvevőket. Az amatőr színészek coaching típusú támogatását művészetterapeuta fogja biztosítani, ezen felül az alapítvány több színházzal, színházi dolgozóval és drámapedagógussal lép kapcsolatba, hogy segédkezzenek az előkészületekben.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG