Szezámmagból betűket. Kampány vak embereknekHír | 2012.01.17.

A Wimpy franchise gyorsétterem hálózat Dél-Afrikában elsőként jött rá, hogy a hamburger tetején elszórt szezámmagokkal akár üzenni is lehet!

Vannak emberek, akik sajnos csak a kezükkel "látnak", nekik sok esetben egy étel vizuális érzékelése csak tapintással lehetséges. Számukra indult el kezdeményezés.

Társadalmi célú reklám is lehetne. Valahol az is, de nem azért készült. A Wimpy szerette volna felhívni az emberek, fogyasztói figyelmét arra, hogy náluk a menü Braille írással is olvasható!
De mégis hogyan is juttassa el az üzenetét az érintett célcsoportnak a leghatékonyabban és legötletesebben?

Érdekes módját választotta ennek: Braille írással üzent hamburgerei tetején, ahol szezámmagokból állt össze a szöveg. Különböző üzeneteket küldött nem látó fogyasztóinak, például: "100% pure beef burger made for you"!

A szezámmagok elhelyezése fáradságos munka eredményeként kerültek a hamburgerzsemle tetejére. Egyenként, egy kis csipesszel helyezték rá azokat!

A siker nem maradt el! Azon kívül, hogy nem csak egy nemes gesztusként fogadták a nem látó emberek, de saját közösségükben hihetetlen gyorsasággal szállt a hír, ezzel nagy népszerűségre tett szert a Wimpy gyorsétterem! A számok is önmagukért beszélnek: 15 hamburgerből 800.000 elérés született!

Tovább az eredeti cikkre és a videóra

Forrás: REKLÁMIPAR