Szexi fitneszmodellé gyúrta magát a súlyos bélbeteg férfiHír | 2014.08.01.

Újabb kolosztómás beteg lépett a nyilvánosság elé, hogy történetéből erőt meríthessenek mások. Ezúttal egy brit férfi mutatta meg, hogy azok is lehetnek szexik, akiknek egy betegség miatt a hasfalukon alakítottak nyílást a széklet vagy vizelet ürítéséhez. És mindez nemcsak udvariaskodás. A 33 éves Blake Beckford kemény munkával, sztómazsákkal a hasán valóban szexire gyúrta magát – annyira, hogy hiba lett volna nem megmutatni magát.

Évtizedekig tabutémának számított a sztómás betegek élete, és sok kultúrában még ma is az. Pedig vannak olyan emésztőszervi vagy kiválasztó-szervrendszeri betegségek, amelyek oda vezetnek, hogy a beteg nem képes már a megszokott módon üríteni a vizeletét vagy a székletét, és az orvosok kénytelek a test másik pontján nyílást, vagyis sztómát kialakítani ehhez. Mindez kamaszoktól az idős emberekig bárkivel előfordulhat.

A nyílás környékét napi rendszerességgel tisztítani kell. A vizelet vagy széklet gyűjtéséhez szükséges zsákot általában öntapadó lemez segítségével rögzítik a bőrhöz. Többfelé segédeszköz illetve megoldás létezik a sztómás betegeknek, akiknek egyénre szabottnak igyekeznek kiválasztani a legjobbat. A megfelelően használt sztómazsák nem büdös, és léteznek már szagmegkötő termékek is kifejezetten ilyen fogyasztóknak.

Szexi lány, sztómazsákokkal

Idén júliusban a brit Bethany Townsend indította el a lavinát. A 23 éves nő Chron-betegsége miatt kapott sztómát, de ettől még gyönyörű, és ezt nem szégyellte megmutatni. Bikinis képet posztolt magáról, amelyen jól látható a hasára illesztett kisebb és nagyobb zsák. Az alakja egyébként hibátlan, és sokak szerint még vonzóbbá tette az, hogy így is elfogadja saját magát. Bethanyról itt láthatóak képek.

Példáját azóta többen is követték, szebbnél szebb lányok mutatták meg magukat, sztómazsákkal együtt.


Tovább az eredeti cikkre


Forrás: HVG.HU