Szervezett önkéntes program indul az autistákértHír | 2012.11.27.

Egyéves, szervezett önkéntes programot indít három autizmussal foglalkozó szervezet az autisták, illetve családjaik segítése érdekében.

Az Autisták Országos Szövetsége, az Aura Egyesület és a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány képviselői szombaton egy Budapesti sajtótájékoztatón ismertették az uniós támogatással induló program részleteit. Simó Judit gyermekpszichiáter kiemelte: az autizmussal élő emberek ellátása hosszadalmas, egész életre szóló, forrásigényes feladat, amely sok ember együttműködését igényli.

Az önkéntesek segítsége nagyon sokat jelent - hangsúlyozta. A projekt keretében egy úgynevezett Önkéntes Pont is nyílik, ahol az önkéntesek szervezett irányítása zajlik majd - tette hozzá. Sajó Eszter klinikai szakpszichológus elmondta, hogy a jövő novemberig tartó programban száz önkéntes foglalkoztatására van lehetőség, akik megfelelő képzés és felkészítés után kapcsolódhatnak be az autizmussal foglalkozó szervezetek munkájába.

Mint mondta: ezek ugyan nem jelentenek akkreditált képzést, de egyes - például szakirányú - felsőoktatási intézményekben lehet, hogy a hallgatók programban való részvételét szakmai gyakorlatnak, vagy kreditpontoknak beszámítják. Az önkéntes program egyszerre több irányú támogatást jelent az autizmussal élők, illetve családjaik számára - emelte ki Sajó Eszter.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: MA.HU