Szeretnél bejutni interjúra? 6 ötlet a legkreatívabb önéletrajzhoz | 2016.10.19.

Ezzel együtt persze kockázatot is vállalnak, hiszen nem minden HR-menedzser tűri el az ilyen szokatlan megközelítéseket. De a remekművek alkotóinak tapasztalata szerint ezeknek a fantáziadús megoldásoknak mégis csak megvannak a pozitív hatásai. Te mernél rendhagyó módon újítani az önéletrajzodon?

1. Csokoládépapírba csomagolt tudás

A tervező és stratéga Jessica W.csoki evés közben alkotta meg a csokoládéba csomagolt önéletrajz koncepcióját: önéletrajzával csomagolta újra a csokoládékat, a csomag belső oldalára pedig a „köszönöm” vagy „egyél meg” szavakat nyomtatta, és végül így kapta maga egy nagy építészeti cég négyhónapos szakmai ösztöndíját. A grafikus Olsen továbbfejlesztette az ötletet úgy, hogy a csokoládé csomagolás tartalmazott egy cédulát is, amely 10% kedvezményt nyújtott a tervezési szolgáltatásaiból. „Úgy gondoltam, hogy itt az ideje álláskeresőként kipróbálnom valami szórakoztatót, amely megjeleníti a személyiségemet és eredeti tervezői stílusomat” – mondja Olsen. A hagyományos csokoládécsomagolás elemeit is kreatívan alakította át: A 100% kakaó helyett 100% tapasztalatlan tehetséget szerepelt, az összetevők részben képességeit sorolta fel, a „lejárati időhöz” pedig azt írta: „míg el nem kapkodnak előled”.

2. Fánkos dobozra nyomtatott CV édesszájú menedzsereknek

Yla futárnak öltözve szivárgott be néhány nagyobb technológiai és hirdetési céghez, kezében pár saját gyártmányú fánkos dobozzal. Minden egyes doboz tartalmazott egy üzenetet – „A legtöbb önéletrajz a kukában végzi, az enyém a gyomrodban” – , valamint egy rövid bemutatkozást, melyben Yla LinkedIn profiljára vezető URL szerepelt. A dobozokat személyesen az ügyvezetőknek címezte. „Öt éves szakmai tapasztalattal rendelkező marketingesként tudtam, hogy ki kell tűnnöm a tömegből, és megragadni a vezetők figyelmét” – mondja Yla, aki égül összesen 40 db fánkos dobozt szállított ki, és 10 interjúra került be.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: HVG.HU