„Szeretnék én lenni az első magyar sérült Playboy-címlaplány!”Hír | 2015.02.21.

A 22 éves Szlovák Dorina kerekes székhez kötve is elképesztő intenzitással éli az életét. Egyetemre jár, blogot ír, a Nem Adom Fel alapítványnál önkénteskedik, mindemellett pedig a modellkarrierjét építi.

Mikor érezted először, hogy modellkedni szeretnél?

Kicsi korom óta imádok szerepelni, de az egész úgy indult, hogy nem volt magamról jó fotóm, amit feltölthettem volna a közösségi oldalakra. Pont a megfelelő embernek panaszkodtam, aki felajánlotta, hogy készít rólam pár képet. Így kerültem először kamera elé, és minden percét élveztem. Amikor megláttam az elkészült képeket, rádöbbentem, hogy többek között ezzel szeretnék foglalkozni. Mivel több szakmabeli – fotós, modell, sminkes, divattervező – is biztat, hogy ne adjam fel, mert az adottságaim megvannak hozzá, nem is teszem.

Aztán az első fotózást követte a többi szereplés…

Szerencsére igen, sorban jöttek a lehetőségek. Fotózott Buday Gergely és a Fotó Art Fotóstúdió, a Fashion Ability szervezésében. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület jóvoltából többször is részt vettem egy integrált divatbemutatón, ahol Sütő Enikő modelljeivel és hírességekkel együtt léphettünk a kifutóra. Szépligeti Ágnes kreációját 2013-ban, Sziráczky Brigitta külön rám tervezett művét pedig 2014-ben mutattam be a nagyközönségnek.

Honnan ez a nagy akarat és kitartás?

Hiszek az álmaimban. Régen én is tudtam futni, ugrálni, lovagolni. Egy ismeretlen eredetű izomsorvadás miatt fokozatosan legyengültem, és járásképtelen lettem, így kerültem a jelenlegi járgányomba. Ugyan nem tudok már egyedül öltözködni, sem fésülködni, és mondhatom, hogy szinte mindenben segítségre szorulok, úgy érzem megküzdöttem a démonaimmal. Tudom, hogy küldetésem van a világban így, ahogy vagyok, mert minden okkal történik.

A rólad készült képeknek egyértelműen van üzenetük. Tudatos munka, vagy csak élvezed a pillanatot?

Mindkettő. Igyekszem minden alkalomra úgy tekinteni, mintha az az utolsó lenne. Fotózás közben azokra az emberekre gondolok, akikhez szeretném, hogy eljusson a kép mondanivalója: modellügynökségekre, divattervezőkre, egy adott márkára vagy a sorstársaimra. De persze fontos, hogy el tudjunk lazulni, és élvezzük a pillanatot, hiszen ennek a megörökítéséről szól az egész.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NŐK LAPJA CAFÉ