Szerelmesek, akik nem házasodhatnakHír | 2012.09.30.

Sikertörténetek vagy csupán átlagos hétköznapiak? Videoriport-sorozat fogyatékkal élő párokkal. Második rész: Szandi és Tomi.

Szandi szereti a romantikát. Szerinte a kék szín például romantikus. Ezért is örül, hogy kék a szobája. Most ezt a helyiséget használják hálóként jegyesével, Tomival. Tomi eredeti szobája pedig a nappali, ami lila. Van bent tévé, számítógép, meg Tomi kedvenc egyiptomi képei.

Szandi és Tomi szerelmesek, novemberben tartották az eljegyzésüket. Mindketten Down-szindrómások.

A Down Alapítvány Sarokház lakóotthonában élnek, tíz társukkal. Boldogok, szeretik egymást, mindketten dolgoznak, bőrékszereket készítenek egy cégnél. Tomi azt meséli, nagyon készül Szandi születésnapjára. Hogy mit ajándékoz neki, még nem tudja. Pedig lenne egy dolog, amire a lány nagyon vágyik: egy esküvői ruha.

A házasság azonban számukra, legalábbis egyelőre, nem lehetséges. Tomi gyámság alatt van, engedély nélkül nem esküdhet. Engedély pedig nincs. Szandit – mint mondja – ez nagyon bántja, Brüsszelig is eljutott igényével, ott megígérték neki, hogy lépnek valamit az érdekükben. Ez azóta sem történt meg.

Tovább a teljes cikkre és a videóra

Forrás: FN24