Szeptember 30-án lejár a gépjárműszerzési támogatás beadási határidejeHír | 2013.09.13.

Kevesebb, mint 3 hetük maradt azoknak, akik még idén szeretnék elnyerni a 900, vagy 600 ezer forintos állami támogatást gépjármű vásárlásra. Az idei második beadási időszak szeptember 30-án zárul. Ezt követően a Megyei Kormányhivatalok Szociális és Gyámhivatalainak két és fél hónapjuk van arra, hogy eldöntsék, kik azok a szerencsések, akik akár 1.800.000 forintért vásárolhatnak új Suzukit.

Sokan hagyják az utolsó pillanatra a döntést, a Gyámhivatalok a beadási időszak utolsó heteiben kapják meg a kérelmek döntő többségét. A kérelmezők sajnos sok esetben nem tudnak arról, hogy az új autó vásárlásra járó 900.000 forintos támogatás elnyerésére - abban az esetben, ha a jogosultságuk megalapozott -, 100%- esélyük van, míg használt autó esetében ez alig több, mint 10%. Mindeközben egyáltalán nem igaz az az állítás, hogy olcsóbban juthatnak használt autóhoz, 1-1,5 millió forint értékű, 5 évesnél fiatalabb autó ráadásul alig van a piacon.

Az utolsó pillanatig meggondolhatják magukat! Érdemes körülnézni a használtautó-piacon, mielőtt eldönti, hogy új, vagy használt autó vásárlására kér-e támogatást. Ám ha már beadta a kérelmet, a határozatok meghozatala előtt, azaz december 15-ig módosíttathatja kérelmét új gépjárműszerzési támogatásra.

Azok, akik 2013. szeptember 30-ig nem adják be kérelmüket, legközelebb csak a 2014. évi első beadási időszakban kérhetik a támogatást, melyről határozat csupán 2014. júniusában születik. 

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SINOSZ