Szent Johanna narrációval, látássérülteknek a NemzetibenEsemény | 2013.01.16.

Folytatódik a 90 decibel Project a Nemzeti Színházban. Ennek keretében a január 22-i Szent Johanna előadás vakok és gyengénlátók számára narrátor közreműködésével kerül bemutatásra.

A 90 decibel Project országos szinten szervez magasan képzett színházi jelnyelvi tolmácsokkal hallássérültek számára akadálymentesített előadásokat. A kezdeményezéshez a Nemzeti Színház az elsők között csatlakozott, s az elmúlt évben 5 jelnyelven tolmácsolt előadás került bemutatásra. Az idei évadtól a 90 decibel látássérülteknek is akadálymentesíti az előadásokat, képzett narrátor közreműködésével.

A január 22-i Szent Johanna narrátora Kovács Margit, aki szeptemberben részt vett a londoni Nemzeti Színház vezető narrátorának képzésén.

A narrációs folyamat három fő részből áll, melyek szervesen kapcsolódnak egymáshoz – mindegyik rész más-más információval, élménnyel szolgál. A 90 decibel Project honlapján (www.90decibel.hu) részletesen tájékozódhatnak ezen részekről, a narráció menetéről.

Az előadásra jeggyel rendelkező látássérült közönségünk tagjai és kísérőik január 22-én a narráció részeként 17:45-től közel negyven perces kulisszabejáráson vehetnek részt.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NEMZETI SZÍNHÁZ