Állami támogatás nélkül is nyereséges az a szekszárdi étterem, ahol kizárólag fogyatékkal élők dolgoznak. A vendégek eleinte kíváncsiságból tértek be, ma viszont már egyértelmű, hogy a szolgáltatás megfelel az elvárásoknak.
Az étterem öt éve működik, naponta háromféle menüt készítenek, egy magyarosat, egy kímélőt és egy vegetáriánust. Általában 90-100 adag étel fogy el. Csak friss alapanyagot dolgoznak fel, konzerv- és fagyasztott alapanyagot nem használnak.
Az étteremben kilenc fogyatékkal élő ember dolgozik, a felszolgálók mozgásukban korlátozottak, a konyhai munkások értelmükben akadályozottak, illetve hallássérültek. A főszakács utasításait a beosztottak például szájról olvassák. A Hír TV által megkérdezett férfi megelégedésének adott hangot, mint elmondta, négy éve visszajáró vendég. A tévének nyilatkozó alkalmazott pedig azt emelte ki, hogy hálás, amiért munkát adnak neki.
Tovább a teljes cikkre és a videóra
Forrás: MNO