SZAVAZHATNAK A LÁTOGATÓK A GYERMEKRAJZOKRAHír | 2016.06.08.

Nem csupán megnézhetik, de szavazhatnak is a látogatók azokra a gyermekrajzokra, amelyekből a Rotary Club Nyíregyháza a Váci Mihály Kulturális Központban rendezett kiállítást. A rajzpályázatra egészséges és fogyatékos iskolások is küldtek be alkotásokat.

Állatok, virágok, s minden, ami a gyermekekhez közel áll. Több mint 200 gyermekrajz látható a Váci Mihály Kulturális Központban. Az alkotások a Rotary Club Nyíregyháza felhívására készültek.

– Egy lovat rajzoltam és mellé saját magamat, mert nagyon szeretem a lovakat és szeretnék egyet – mesélte Horváth Eszter, a Bem József Általános Iskola Kazincy Ferenc Tagintézményének tanulója.

Gyermeknapi ajándék

A rajzkiállítás apropóját a Rotary Club Nyíregyháza gyermeknapi rendezvénye adta. A szervezet 221 gyermek számára filmvetítést tartott, az iskolások a moziba „belépőként” készítették a rajzokat.

– A meghívott 221 gyermek közül 170-en fogyatékkal élők – mondta Pták István, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke. – Hozzájuk csatlakozott még a nyíregyházi Earlyact két osztálya, akik már év közben is több közös programot szerveztek ezekkel a gyerekekkel. Itt, a kiállítás megnyitóján látszik, hallatszik, milyen jó a hangulat, a gyerekek nagyon örültek, amikor kiderült, hogy nyilvánosan is láthatóak a rajzaik.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: NYÍREGYHÁZA.HU