Szakmai napot tartottak a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Gondozóházának vezetőiHír | 2012.04.01.

Szakmai napot tartottak a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Gondozóházának vezetői. A konferencián egyházi, szakmai és intézményvezetők tárgyaltak az őket érintő legfontosabb témákban. 

A mandulavirág a gondoskodás, a szeretet és az ajándék virága. Az intézet szellemiségét szimbolizáló növény virágzásának idejére szervezték a szakmai találkozót. A konferencia fő témája egyebek mellett a szolgálat, a gyógytorna szerepe, valamint a súlyosan és halmozottan sérültek fejlesztő iskolai oktatása volt. A zalaegerszegi intézmény bentlakásos, nappali és a házi segítésnyújtás területén lát el szolgálatot.

Az önkormányzat 2006 óta tervezi a fogyatékkal élők szociális ellátásának bővítését. Pályázati hozzájárulással, a református egyházzal együttműködve 256 millió forintos beruházással készült el a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza - mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A konferencián részt vettek a magyarországi református egyház fenntartásában működő, fogyatékosokat ellátó intézmények vezetői is, így lehetőség volt a tapasztalatcserére. A Mandulavirág Fogyatékkal Élők Gondozóháza fél éve nyitotta meg kapuit, korszerű ellátást biztosítva a rászorulóknak.

Az intézmény fenntartói és vezetői azt szeretnék, ha minden évben a mandulavirág virágzásakor szakmai nap keretében szélesíthetnék látókörüket a fogyatékkal élők ellátását érintő kérdésekben.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ