Szájjal festettek és kerekesszéket is kipróbáltákEsemény | 2012.12.17.

„Lépcsőről lépcsőre”elnevezésű rendezvényt tartottak a Fogyatékosok világnapja alkalmából december 3-án a vásárhelyi Kozmutza Flóra Általános Iskolában, Szakiskolában. A város több intézményéből érkeztek diákok és pedagógusok a délelőttre, melynek célja a másság elfogadása és a korlátozottan élők iránti tolerancia megerősítése volt. A gyerekek különböző foglalkozásokon vehettek részt, például szájjal festettek és a kerekesszéket is kipróbálták.

Egy pályázatnak december 3-án hétfőn kezdődött meg a szakma megvalósítása, melynek keretében megszervezték az első programot, a „Lépcsőről lépcsőre” rendezvényt – mondta el Patócs Anikó, A Klauzál Gábor Általán Iskola és Óvoda igazgatója, pályázati projektmenedzser. Ennek a pályázatnak két fontos célja van, az egyik, hogy a a különböző részképességi zavarral küszködő gyermekek integráltan tanulhassanak, a másik pedig olyan programsorozatok lebonyolítása, hogy a másság elfogadott legyen és a tolerancia természetessé váljon.  Ennek érdekében a város négy intézménye fogott össze: a Kozmutza Flóra Általános Iskola, Szakiskola, a Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda, valamint a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény.

A hétfői napon több állomáshelyet is kialakítottak a pedagógusok, ahol a fogyatékossággal élők eszközeit, életvitelét ismerhetik meg a gyerekek – tudtuk meg Megyesi Istvánnétól, a Kozmutza Flóra Oktatási Intézmény igazgatójától. A foglalkozások között például bekötött szemmel öltözködhettek, szájjal festhettek, valamint a kerekesszéket is kipróbálhatták az iskolában. A programokon óvodások és középiskolások is jelen voltak, tehát széles körben akarják elérni azt, hogy ezután másképp nézzenek a fogyatékossággal élőkre. A szülőknek is szólt a „Lépcsőről lépcsőre”, hogy fogadják el a gyerekük hiányosságait, és aktívan vegyenek részt a nevelési fejlesztésekben.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PROMENAD.HU