Szájjal festés és tánc kerekesszékkelEsemény | 2012.05.22.

Mankóval közlekedtek, szájjal festettek, sőt kerekesszékkel is táncoltak azok a fiatalok, akik részt vettek a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány és a KEM Mozgáskorlátozottak Egyesülete esélyegyenlőségi napján, a Váci Mihály Általános Iskolában. Az ötödik éve megrendezett esemény célja, hogy a gyerekek személyesen találkozva mozgássérült fiatalokkal megismerjék életüket, és a későbbiekben segítsék a mozgásukban korlátozott embereket.

- Dolgozzunk együtt egy jobb világért, jelszavunk legyen: együtt, egymásért – hangzottak Tós Zoltán versének utolsó sorai, melyeket az aulában és a kihangosított osztálytermekben is vastaps kísért a Váci iskolában megrendezett Esélyegyenlőségi Nap megnyitóján. A bocsa sportágban jeleskedő fiatal kerekesszékben éli életét, és minden eseményre szívesen látogat el édesanyjával, aki természetesen ide is elkísérte a világra igen nyitott fiút.

- 1993 óta írom verseimet, és komoly vágyam, hogy ezek egyszer kötetben is megjelenhessenek. Elsődleges célom az volt, hogy gondolataimat megosszam másokkal, és erre a verset találtam a számomra legmegfelelőbb kifejezésnek. Olyan témákat igyekszem versbe szedni, amelyek mások számára is érdekesek lehetnek – mondta büszkén és vidáman Zoli, aki rendkívüli aktivitással vesz részt sorstársai életének alakításában.

- Nagyon szeretem a sportot, alapító tagja vagyok a helyi bocsa szakosztálynak, de rendszeresen figyelemmel kísérem a Bányász futballmeccseit is. Sajnálom, hogy idén még nem jutnak fel a fiúk az NB I-be, de remélem, jövőre már örülhetünk az első osztályú tagságnak – mondta Zoli, aki sorstársaival, a szájjal festés ikonjával, Szabó Szonjával és a csodás tájképeket festő, és a kerekesszékkel táncolni is képes Vass Gyulával együtt osztotta meg élményeit a gyerekekkel.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HELYI TÉMA