Suhanj a Kékesre!Hír | 2014.05.23.

Különleges futással készül a SUHANJ! a Kékesre: hét mozgássérült fiatalt tolnak fel az ország csúcsára. Az alapítvány önkéntesei két évvel ezelőtt már csináltak ilyet, akkor két kerekesszékes fiatal lánynak szereztek felejthetetlen élményt.

Most három sport-kerekesszékkel - melyeket rengeteg futó kisösszegű adományából vásárolt korábban a szervezet - és a közelmúltban beszerzett új, speciális futókocsikkal összesen hét fogyatékkal élő résztvevő élheti át, milyen felfutni hazánk legmagasabb pontjára.

A kerekesszékekben elektromos kerekesszékkel közlekedő születési sérült, illetve sceloris multiplex miatt kerekesszékbe került fiatalok ülnek majd, a futókocsikban pedig a Mozgásjavító Általános iskola mozgássérült diákjai, illetve egy értelmi sérült kislány élvezik a suhanást, melyet 14 SUHANJ! guide, azaz kísérő futó teljesítménye biztosít.

A csapat közös busszal érkezik a Kékesre, együtt a gyerekek családjával, a szülők a célban várják majd a kisebbeket, de lesz olyan apuka, aki maga is teljesíti a távot. Gulyás Zoltán mozgássérült kisfia, Andris miatt és Andrissal kezdett el futni a SUHANJ! csapattal, az elmúlt két évben mintegy 15 kilót fogyott, több félmaratonnal a háta mögött ősszel első maratonjára készül Budapesten.

A Budapest Sportiroda, mint a SUHANJ! startégiai partnere egy gesztussal segíti a figyelemfelhívó futást. A csapat pár perccel a hivatalos rajt előtt indul majd el, így a rajtceremónia alatt a teljes mezőny figyelmét és támogatását megkaphatják a fogyatékkal élő suhancok, ahogy az alapítvány önkéntesei hívják sérült társaikat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FUTANET