Speciális programot dolgozott ki a OTP a fogyatékkal élők segítéséreHír | 2013.12.02.

A komplex akadálymentesítési program eddigi tapasztalatairól nyílt napon tájékoztatták az érdeklődőket. Ezentúl a fogyatékosságuknak megfelelő segítséget kapnak az ügyfelek a Piac utcai pénzintézetben.  Az ügyfélhívó segítségével a mozgáskorlátozottakat vagy hallássérülteket a speciálisan kialakított pulthoz irányítják.

A komplex akadálymentesítési program több mint 10 éve indult. Barkó József Észak-kelet-magyarországi régióvezető a csütörtöki rendezvényen elmondta: az eltelt évtizedben a pénzintézet szinte valamennyi fiókját fizikailag akadálymentesítették.

A jövőben pedig a fő cél a kommunikációs akadálymentesítés. Ennek részeként országosan 70 alkalmazott végezte el a jelnyelvi tanfolyamot, így minden megyeszékhely kiemelt fiókjaiban lesz olyan, akivel a hallássérült ügyfelek kommunikálni tudnak. A Korlátok nélkül elnevezésű nyílt napon meghallgatták a fogyatékkal élők véleményét az őket segítő újításokról, a DVSC labdarúgói pedig apró ajándékokkal jutalmazták a kvízjáték résztvevőit.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL