Sötétben, kerekesszékben – egy nap a fogyatékkal élőkértHír | 2012.09.08.

Esélyegyenlőségi tájékoztatót tartottak a speciális képzési igényű hallgatónak péntek délelőtt. A Tanulmányi és Információs Központ alagsorában az elsőéves diákok egyéni kérdéseikkel, problémáikkal fordulhattak a szakemberekhez, valamint a szeptember 20-án tartott Esélyegyenlőségi Napról is beszéltek.

Panaszaikkal, kérdéseikkel fordulhattak az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ képviselőihez a fogyatékkal élő, speciális képzési igényű hallgatók. A Tanulmányi és Információs Központban tartott tájékoztatón az igényelhető kedvezményekről, tárgyi és lelki segítségnyújtásról esett szó, valamint a szeptember 20-án tartott Esélyegyenlőségi Nap programjait is bemutatták.

A Szegedi Tudományegyetemen tavaly közel kétszáz fogyatékkal élő hallgató folytatta tanulmányait, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ az ő hétköznapi ügyintézéseiket, tanulásukat hivatott megkönnyíteni. “A regisztráció hozzánk nem kötelező, de ajánlott, hiszen számos dologgal könnyíthetjük a hallgatók dolgát. Könyvtámogatás, ingyenes nyomtatás és fénymásolás, taxiutalvány járhat nekik, ezen felül többféle, ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásokkal (gyógytorna, masszázs, tréningek) igyekszünk segíteni nekik” – nyilatkozta portálunknak Vukovich Katica esélyegyenlőségi referens. Látás, mozgás és hallássérült hallgatók mellett többségében tanulásban akadályoztatott (diszlexiás, diszgráfiás) hallgatók keresik fel a központ munkatársait, tanulmányaikat a tavaly októberben átadott SANSZ terem is könnyíti.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZEGEDMA