Sokszínűbb kategóriák a Vállalati Felelősség Díján Hír | 2011.07.06.

Újabb kategóriákkal bővül a Vállalati Felelősség Díja, azaz a 2008-ban alapított CSR Hungary Díj – derült ki az egykor díjnyertes, a  95%-ban megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Hotel Pandában rendezett sajtóreggelin. A tájékoztatón elmondták: a kezdeti alapok sokkal sokrétűbbé váltak, ezért volt szükség a struktúra megváltoztatására. 

„A valódi elkötelezettség pozitívan hat a közösségre, s így ez jótékonyan hathat vissza a cég pénzügyi teljesítményére, ezáltal megteremtve egy precedens intézményi normarendszert" – hangzott el az egykor díjnyertes Hotel Panda éttermében megrendezésre kerülő tájékoztatón, ahol Takács János elnök, az Electrolux Csoport Kelet Közép Európai Régiójának holding vezetője és Takács Júlia, a CSR Hungary alapítója elmondták, a kezdeti alapok sokkal árnyaltabbá, sokrétűbbé váltak, ezért volt szükég a struktúra megváltoztatására.  

 „A CSR Hungary Konferencia 2006 óta képviseli az érték és az üzlet dinamikáját, a modern ismeretek megszerzését és továbbadását" – mutatott rá Takács Júlia. A szakmai rendezvény mellé 2008-ban a presztízs értékű díjat csatoltak, hogy a cégeket a társadalmi felelősségvállalásra ösztönözzék és  g hogy a sajtóban hírt adjanak azokról a vállalatokról is, amelyek nem rendelkeznek erős és ismert márkával.
 
Idén négy főkategóriát különböztet meg a CSR Hungary. A Vezető csr gyakorlatok – C(S)R menedzsment kategória azoknak a vállalkozásoknak szól, amelyek a felelősségről és a fenntarthatóságról hosszútávon, stratégiai szempontból gondolkodnak. A kategórián belül a nagyvállalatok, az állami cégek és a kkv-ék elkülönülnek egymástól.

A Közös felelősség – Közös ügyek kategória az aktuális, mindenkit érintő problémák megoldására fókuszál, így az egészségre, a sokszínűség-esélyegyenlőség kérdésére és a kultúra-oktatás területére. Az egészségügyben induló vállalatok olyan megvalósuló projekttel pályázhatnak, amelyek a legtöbbet tettek az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében helyi, országos vagy nemzetközi szinten. Az alkategória kritériuma, hogy a pályázók mindezt partnerségi viszonyban tegyék a közvetlen közösséggel, a civil szervezetekkel, akár a helyi hatósággal, a mindenkori kormányzati szervezetekkel.

Az Esélyegyenlőség díját az a vállalkozás nyeri el, amely jelentősen hozzájárul és lehetőség nyújt a nőknek, a kisebbségi csoportoknak, a fogyatékos embereknek, hogy javítsák életminőségüket és fejlesszék képességeiket. A cégek lehetőleg csak olyan programokkal pályázzanak, amelyek képessé teszik a rászorult csoportot arra, hogy bizonyos idő után függetlenné és önállóvá váljon a fennálló probléma megoldásában.

Zöld Kiválóságként
azokat a vállalatok ismerik el, amelyek elkötelezettek a környezet védelme és megőrzése érdekében, míg a CSR Kiválóság kategóriára vezérigazgatók, kommunikátorok, újságírók nevezhetnek – ha munkásságuk több évre tekint vissza a társadalmi felelősségvállalásban, ha pedig egy adott évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A CSR Hungary Díj Gálájának időpontja november 25-én lesz, eddig még nem ismert helyszínen.

Tovább a cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG