Sokan szereznének munkatapasztalatot a képzés alattHír | 2016.07.28.

Többen jelentkeztek a felsőoktatásba, és több diákot vettek fel.

Az idén felsőoktatásba jelentkező több mint 111 ezer diák mintegy 67 százalékát (több mint 74 ezer fiatalt) felvették valamelyik egyetemre, illetve főiskolára, majdnem 4 százalékkal többet mint tavaly - mondta Palkovics László oktatási államtitkár.

A legnépszerűbb szakok között a pedagógusképzést említette, ahol 13-14 százalékkal volt magasabb a jelentkezés, mint egy éve. Ezen belül kiemelkedett az óvodapedagógus és a kisgyermeknevelő pedagógus. Jelentős növekedés volt tapasztalható a gazdálkodástudomány területén, valamint az informatikai képzéseknél, ezekre a képzésekre többen is nyertek felvételt - közölte.

Úgy tűnik, hogy az elmúlt az időszakban azok a lépések, amelyek az informatikai szakmák népszerűsítését célozták, eredményesek voltak, ugyanis kiemelkedően sokan kerültek be informatikai szakokra – tette hozzá az államtitkár.

41 szaknál határozta meg idén is előzetesen az emberi erőforrások minisztere a ponthatárokat, ezek közül több szaknál csökkentek az előző évihez képest a ponthatárok. Példaként a pénzügy-számvitel szakot említette, ahová így több hallgató kerülhetett be.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: PROFESSION