Sok hűhó semmiértHír | 2011.09.04.

Lezajlott az első 1500 fős felülvizsgálat, melyet a NEFMI rendelt el az után, hogy tavaly novemberben két egri orvost vett őrizetbe a rendőrség, akik pénzt kértek a rokkantosításért. Ki tudja miért, az erről szóló közlemény címe így hangzik: "Többen is fennakadtak a rokkantnyugdíjasok átvizsgálásakor". Miközben mindössze 3 embertől vonták meg a rokkantnyugdíjat.

Az 1500 főből 130 esetben rendeltek el felülvizsgálatot és 3 esetben került megvonásra a nyugdíj - ez aligha bizonyítja, hogy a rokkant emberek és a felülvizsgálatot végzők csalók volnának. A kormány által tervezett 220.000 fő vizsgálata minden bizonnyal jóval többe kerül majd, mint amennyit hoz a konyhára.

Persze, csak ha tisztességesen végzik az elbírálást, nem pedig előírják a felülvizsgálóknak, hány embert kell kiszórni az amúgy 70.000 Ft-os átlagnyugdíjból.

Talán ideje volna elgondolkodni azon, hogy a munkaügyi hivatalokban munkát kérő és regisztrált 56.000 megváltozott munkaképességű ember számára kellene inkább munkát biztosítani, és támogatni kellene a többi dolgozni vágyó de évek óta csak a néhány tízezer forinton tengődő foglalkoztatását.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ