“Sok úticél van még a tarsolyunkban”Hír | 2014.05.18.

A Skagerrak Tours csapata korszakalkotó ötlettel állt elő, mikor létrehozta hazánkban az első, fogyatékossággal élők igényeit is kielégítő utazás irodát. Szolgáltatásaikkal sok, lehetőség híján kimozdulni nem tudó ember számára nyithatnak ki új kapukat, így téve lehetővé, hogy a nyaralás, utazás bárki számára elérhető legyen. Kalandra fel, íme egy utazási iroda, ami előtt nincsenek akadályok!

Nagyon szeretek kirándulni, utazni, belföldön és külföldön egyaránt. Körülbelül 25 éve nehezített a mozgásom és 5 éve vagyok kerekesszékes. Ebből kifolyólag érintett vagyok, így valószínűleg jobban odafigyelek erre a témára, mint azok, akik nem. Külföldi utazásaim során nagyon sok pozitív élmény ért, és sokszor megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne, ha itthon is nagyobb hangsúlyt fektetnének arra, hogy a turizmus különböző területein a szolgáltatások, helyszínek mindenki számára akadálymentesek legyenek. Ha itthon is fontos lenne az, hogy a fogyatékos személyek ne tárgyai, hanem alanyai, aktív résztvevői legyenek a turizmusnak.

Évek óta hasonló gondolatok vezérlik a Skagerrak Tours Utazási Iroda tulajdonosait is, amely öt éve foglalkozik beutaztatással az akadálymentes turizmus területén. Ez azt jelenti, hogy külföldi vendégek számára szervezünk akadálymentes utakat, nyaralásokat Magyarországon. Az iroda céljai közt már jó ideje szerepelt, hogy ne csak külföldi, hanem hazai vendégek számára is kínáljunk utakat. E projekt keretében kezdtem el dolgozni az irodánál tavaly ősszel.

A Skagerrak Tours egy dán-magyar utazási iroda, az egyik tulajdonos, Max Madsen dán, a másik tulajdonos, Varga Veronika pedig magyar. Ők voltak az ötletgazdák. Egy véletlen folytán találkoztunk, beszélgettünk és egymásra találtak elképzeléseink. Mivel én már dolgoztam 10 évig az idegenforgalomban, így öröm volt visszatérni és kihívásként ezzel a területtel is foglalkozni. Így csatlakoztam a csapathoz.

Max Madsen egyébként a Közép –dániai Régió Közép-és Kelet-európai Képviseleti Irodájának ügyvezető igazgatója. Tevékenységei során (szociális területek, energia -és környezetvédelem) az iroda gyakran szervezett és szervez konferenciákat, tanulmányutakat, melyeken mozgássérült személyek is részt vettek. Ilyenkor mindig akadálymentesen kellett megszervezni az utat, a szállást, a programokat. Innen jött az ötlet, hogy nem csak ezekhez az eseményekhez kapcsolódó utakat, programokat kellene szervezni, hanem kirándulásokat, városnézéseket, nyaralásokat is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: VGYKE