Soha többé autizmust!Hír | 2016.07.04.

Soha többé autizmus címmel Kertész Nikoletta Zita tartott előadást Nyíregyházán. A győri anyuka egy 3 éves autista kisfiút nevel és egy speciális diéta segítségével meglepő állapotjavulást ért el gyermekénél. Az előadó a diéta részleteiről számolt be a Nyilas Fogadóban. Az ismeretterjesztő előadás a Most Élsz Egyesület szervezésében valósult meg.

– Egy speciális diéta segítségével a 3 éves kisfia elhagyta az autizmus tüneteinek 90 százalékát – ezt állítja Kertész Nikoletta Zita. A győri anyuka 2 évet töltött a legújabb szakirodalom áttanulmányozásával, ezek után komplex terápiarendszert dolgozott ki. Szerinte először méregteleníteni kell az érintett gyerekek szervezetét, meg kell határozni van-e ételtoleranciájuk, majd különböző idegrendszeri stimulációval, tornákkal el kell jutni az értelmi fejlesztéshez. Állítása szerint ezek után látványos javulás állhat be az autista gyerekeknél. 

– Az anyagcsere vizsgálatok, az ételallergia, az ételintolerancia, más intolerancia vizsgálatok után meg lehet határozni egy étrendet, amivel a bélrendszer regenerálható. Meg lehet határozni laborvizsgálatok alapján olyan biomedikális készítményeket, mert végül is a teljes test biokémiáját vizsgálják ezek a laborvizsgálatok, hogy ezeknek a készítményeknek a támogatásával a test a tápanyaghiányos állapotokat illetve a megfelelő működészavarokat a zsákutcából ki tudja vezetni – tette hozzá Kertész Nikoletta Zita.

A győri anyuka az új tudományos ismeretekkel tűzdelt előadása mellett gyakorlatias tanácsokkal látta el a hallgatóságot. Az autizmust így merőben új megvilágításba helyezte. A szuggesztív, saját tapasztalatokból építkező előadást a Most Élsz Egyesület hozta el Nyíregyházára. Farkas Árpád, a civil szervezet elnöke azt mondja, a sokszor elkeseredett autista gyerekek szüleinek szeretnének üzenni az ilyen ismeretterjesztéssel. 

– Jöjjenek, keressenek, csatlakozzanak, van remény, van kiút, minél korábban készül diagnózis, minél korábban történik a kisgyermekkori intervenció, a felismerés, annál több esélye van a családoknak, a gyerekeknek a gyógyulásra, a tehertől való mentesülésre – tette hozzá Farkas Árpád.

Az előadáson az is kiderült, egyre több az autista tünetekkel születő gyerek világszerte. 2014-ben minden 70 szülésre jutott egy autista gyerek, ezért nagyon fontos, hogy az ilyen gyerkőcök szülei a megfelelő információkhoz jussanak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NYÍREGYHÁZA.HU