Siketek és hallók egy csapatban | 2013.01.22.

„Mind a nemzetközi, mind a magyar futballban folyamatos törekvés immár a fogyatékkal élők bevonása. Az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága is igyekszik lépéseket tenni ennek érdekében, éppen ezért egyedülálló kezdeményezést indítunk útjára a 2012/13-as bajnokság tavaszi szezonjától. Hallókból és hallássérültekből álló vegyes csapatot szervezünk a legügyesebb siket fiatalok bevonásával” – mondta Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója SZEGEDma.hu-nak.

A siketekből és hallókból álló vegyescsapat a Szentmihály csapata lett, így a vegyes csapat a megye III-as ifjúsági bajnokságban indul.

Az ötlet a hétvégi hallássértült teremfoci tornán fogalmazódott meg, amelyen két-két szegedi és kecskeméti, illetve egy-egy pécsi, szolnoki és zalaegerszegi csapat indult. A kupát a Pécs nyerte Zalaegerszeg és a Jász Lehel előtt, negyedik lett a Szegedi Vasutas, ötödik a Kecskemét TE, hatodik a SZVSE, hetedik pedig a Kecskemét SC.

A sportvezető még elmondta, hogy hasonló kezdeményezésre még nem volt példa az országban. A fővárosban, a BLSZ IV. osztályában szerepel egy teljesen siketekből álló klub, a Siketek SK.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SPORT GÉZA