Sérült gyerekek napja a fővárosi állatkertbenEsemény | 2011.09.10.

Koncertek és kézműves-foglalkozások is várják a vendégeket a sérült gyerekek napján, hétfőn a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A rendezvényen mások mellett fellép a Hangadók, az LGT Emlékzenekar, Ferenczi György és a Rackajam. A programok között kézműves-foglalkozások, arcfestés és tombolahúzás is szerepel.

A szervezők mintegy hatezer látogatót várnak az eseményre - közölte az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ).

A rendezvény fővédnöke Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Tarlós István főpolgármester.
 
"A rendezvény fő üzenete, hogy a társadalom sokszínű, nem vagyunk egyformák" - hangsúlyozta Gyene Piroska, a huszonkétezres tagsággal rendelkező ÉFOÉSZ elnöke.

Az elmúlt húsz év alatt a sérült gyermekek napja szimbolikus közösségi eseménnyé vált, amely a fogyatékossággal élő felnőttek körében is népszerű. Az esemény kiváló alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi befogadás fontosságára, lehetőséget biztosítson a kapcsolatteremtésre és a meglévő barátságok felelevenítésére az érintettek, családtagjaik és szakemberek között.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FN.HU