Sérült lelkeket gyógyít a vak terápiás kutyaHír | 2016.06.03.

Nym, a vak terápiás kutyus története egy újabb bizonyíték arra, hogy még a legnehezebb helyzetből is van kiút - csak egy segítő kéz kell hozzá, semmi több.

Nymmel, a kis keverék kutyával nem bánt kegyesen az élet. Bucharest utcáin kóborolt magányosan, mígnem befogták és a gyepmesteri telepre vitték. Ott kezdődtek szenvedései. Senki sem tudja, milyen mértékű fizikai és érzelmi bántalmazáson ment keresztül a menhelyen, egy dolog viszont biztos: elvesztette szeme világát.

„Amikor egy helyi állatvédő kihozta a menhelyről, Nym vemhes volt.” – mesélte Sian Porter, Nym gazdája. „Megmentője odaadóan ápolta őt és kicsinyeit, akik pár héttel később sajnos elpusztultak.”

 Nym az Egyesült Királyság-beli Blind Dog Rescue szervezethez került. Nym érkezésekor Portert értesítették, aki maga is tapasztalt vak kutyák gondozásában, lévén, hogy saját kutyája, Pedro sem lát. Ideiglenes befogadói szerepre kérték fel, amit a hölgy természetesen képtelen volt visszautasítani.

„Nym elő sem akart bújni csigaházából, mikor először találkoztunk.” – mondta Porter. „Összetörten várta, mi következik, gyenge teste nem viselte el a feszültséget... Hangom hallatán maga alá pisilt ijedtében.”

Idővel azonban megtanult bízni gondozójában. Egy alkalommal, mikor elvitte kutyakozmetikushoz, visszatértekor hihetetlen dolog történt! Ahogy kiejtette Nym nevét, a sérült kutyus odaszaladt hozzá és fejét szorosan a nő nyakába temette. Még soha nem tett ilyet, meghatottságában Sian szemébe is könnyek gyűltek. Ekkor született meg benne a végleges döntés a négylábú sorsát illetően. Tudta, érezte, nem véletlenül került hozzá Nym, s képtelen lenne megválni tőle.

Tovább a teljes cikkre

forrás: KUTYABARÁTHELYEK.HU