Sérült emberek fesztiválja négy napon átEsemény | 2013.06.29.

Pénteken kezdődik az iskolás és felnőtt korú értelmi fogyatékos emberek Határok nélkül – Kihívás? Elfogadva! X. Nemzetközi és XXVI. Országos Speciális Művészeti Fesztiválja Kecskeméten.

A vasárnapig tartó összművészeti fesztiválra mintegy nyolcszáz sérült alkotó érkezik. Valamennyi program ingyenesen látogatható. Erről múlt pénteken tartottak sajtótájékoztatót a Malom Központban.

Asztalos Zsolt, a szervező Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke elmondta: a fesztivál négy napján délelőtt és délután a sérült szereplők művészeti bemutatóit láthatja a közönség a Katona József Színházban, a Malom Központban, illetve a Vasútkertben. A fesztiváli estéket koncertek zárják. A kiegészítő rendezvények egyike a Malom Központban – a sajtótájékoztatóval egyidőben bemutatott – fotókiállítás, melyen Fábián Gábor zsirai fogyatékos otthon lakóiról készült portréfotói láthatóak. A fesztivál összművészeti jellegét adja, hogy a résztvevők több művészeti ágban is jeleskednek, mint például kézművesség, színjátszás, bábjáték, ének, tánc, árnyjáték.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BAON