SEJK - az OEP Online Segédeszköz JegyzékeHír | 2013.08.07.

Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK) néven elérhető egy internetes katalógus, amely a társadalombiztosítás által támogatott gyógyászati segédeszközöket tartalmazza. A weboldalt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) működteti.

Az Online Segédeszköz Jegyzék célja, hogy a társadalombiztosítási támogatással rendelhető gyógyászati segédeszközök használóit, családtagjaikat, az ezeket az eszközöket rendelő orvosokat, asszisztenseiket, valamint általánosságban a gyógyászati segédeszközök iránt érdeklődőket széles körű információhoz juttassa ezen eszközök vonatkozásában, segítve tájékozottságukat, megkönnyítve munkájukat, mindennapjaikat.

A hallássérültek például kikereshetik a katalógusból azokat a hallókészülékeket, tartozékokat, kiegészítő eszközöket és egyéb hallásjavító segédeszközöket, amelyeket az OEP támogatásával vásárolhatnak meg. A kiválasztott oldal szükség esetén egyszerűen kinyomtatható.

A SEJK adattartalma

A SEJK a támogatott gyógyászati segédeszközök teljes körére vonatkozóan tartalmazza az alábbi adatokat:

  • termékinformációk (leírás, használati útmutató, kép, video),
  • támogatási adatok (támogatás összege, kihordási idő, kihordási időre felírható mennyiség, rendelhetőségi feltételek [indikáció, felírási jogok]), 
  • a forgalomba hozóra vonatkozó adatok (forgalomba hozó neve, címe, elérhetőségei, a gyártó megnevezése),
  • az eszközzel kapcsolatosan beérkezett felhasználói vélemények, és
  • keretszámláló kalkulátor (a későbbiekben bevezetendő HTL-alapú keretösszeghez).

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SINOSZ