Segítség a fogyatékkal élők családtagjainakHír | 2015.06.02.

Debrecen – A regisztrációhoz kötött internetes szülőklub sokaknak segíthet. Dr. Sullerné Polgár Márta, a Fény Felé Alapítvány elnöke hangsúlyozta: a Fény Felé Alapítvány értelmileg és halmozottan sérült felnőttek részére működtet lakóotthont, biztosít nappali ellátást, szociális foglalkoztatót, akkreditált foglalkoztatót.

22 éves működése folyamán az alapítvány megtapasztalta, hogy a fogyatékossággal élő gyermek nevelése során mennyi probléma merül fel, amit nem tud kivel megbeszélni a szülő. Sokszor legtöbbet a szülők egymásnak tudnak segíteni, ezért a kölcsönös segítségnyújtásra építve, a fogyatékos ügyben érintett családok tagjai számára internetes szülőklub beindítását kezdte meg az ÉTA Országos Szövetség (www.eta-szov.hu) tagjaként a Fény Felé Alapítvány.

Az ÉTA szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a portálon zajló szakmai tartalmú beszélgetéseket és téves adattartalom, információk észlelése esetén beavatkoznak, helyesbítenek. Szükség esetén hívják a családtagokat, hogy kiegészítő információkat kérjenek és ha kell, ténylegesen segítenek.

A programot civil társaság működteti, a gesztori feladatokat ügygondnok látja el. Ügygondnok az ÉTA, feladata a társaság működtetéséhez szükséges teljes körű infrastruktúra biztosítása, azaz az internetes kommunikációs portál számítógépes rendszerének megteremtése, bevezetése és működtetése, a székhelyén lévő irodai infrastruktúra rendelkezésre bocsájtása, a nem fővárosi szülőklubok működését lehetővé tevő helységek költségszükségletének biztosítása.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTÁL