Segítik a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését VásárhelyenHír | 2013.12.18.

Minden szerdán, 8 és 14 óra között kínálnak személyközpontú szolgáltatásokat a megváltozott munkaképességűeknek a Hódmezővásárhely Járás Munkaügyi Kirendeltségen – jelentette be múlt kedden a helyszínen dr. Makó András járási hivatalvezető, Matula Anikó a SZITI Egyesület projektmenedzsere és dr. Bényi Krisztina, a CSMKH Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv igazgatója. A SZITI Kulturális és Mentálhigiénés Egyesület és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve Hódmezővásárhelyen is személyközpontú szolgáltatásokat kínál a megváltozott munkaképességű embereknek.

- A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal egyik szakigazgatási szerve ad helyet annak a kezdeményezésnek, ami december 11-én indul Vásárhelyen. A Munkaügyi Kirendeltségen lesz az ügyfélfogadás – mondta dr. Makó András, aki hozzátette, Hódmezővásárhelyen évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására.

- Számos munkaerő-igény érkezett a hivatalunkhoz a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása miatt. Arra bíztatom a vásárhelyieket, hogy keressék irodánkat, ugyanis munkalehetőséget tudunk kínálni, akkrediktált foglalkoztatóknál, valamint a Városellátó, és a Szeged SZEFO Zrt. vásárhelyi telephelye is tervezi, hogy növeli a létszámát januártól – hívta fel a figyelmet dr. Bényi Krisztina, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv igazgatója.

A SZITI Egyesület Vásárhelyen egy új típusú szolgáltatást szeretne megvalósítani a rehabilitációs és a megváltozott munkaképességű személyek számára, tervünk, hogy személyközpontúvá tegyük az ügyintézést. Az ügyfeleknek többek között munka és állásközvetítést, valamint munkatanácsadást is nyújtunk. A program egy pályázat segítségével valósul meg. Az ügyintéző Radics Edit, rehabilitációs tanácsadó lesz – ismertette Matula Anikó a SZITI Egyesület projektmenedzsere.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL