Saját lábán állhat az oltár elé a lebénult lányHír | 2014.08.22.

Egész nyarát gyakorlással tölti egy amerikai nő, akinek álma, hogy egyedül sétálhasson az oltár elé saját esküvőjén szeptemberben. A lány három évvel ezelőtt egy balesetben lebénult.

Katie Berland kis híján életét vesztette egy szörnyű autóbalesetben három évvel ezelőtt. A lány komoly sérüléseket szenvedett, szerencsére túlélte a karambolt, azonban deréktól lefelé teljesen lebénult. Mikor magához tért a kórházban, orvosai közölték vele, hálát adhat az égnek, hogy életben maradt, viszont soha többé nem lesz képes lábra állni. Ám a lány ebbe nem volt hajlandó beletörődni  – írja a Daily Mail.

Beralnd a beleset előtt személyi edzőként dolgozott, egész életét a sportolás határozta meg, így mikor megkapta a diagnózisát, tudta, számára nem opció, hogy többé ne használhassa a lábait. Azonnal elkezdte a fizikoterápiát és a szakembereket is megdöbbentette kitartásával. A lány, aki kezdetben a fejét sem tudta felemelni, három év kemény edzés után, végre képes lesz felállni a kerekesszékéből.

Az eltökélt nőre időközben a szerelem is rátalált, múlt decembereben jegyezték el egymást az egyik gyógytornászával. Beraland álma azóta, hogy egyedül sétálhasson végig a padok között a templomban az esküvőjén. A kemény munkának pedig meglett az eredménye, a lány édesapja segítségével képes lesz saját lábán a pap elé állni és kimondani az igent.

- Sok olyan kerekesszékes ember van, akik csak azért nem tudnak járni, mert egyszer egy orvos azt mondta nekik, hogy ez számukra lehetetlen. Az én tapasztalatom az, hogy muszáj megpróbálni és nem kötelező elfogadni, az elfogadhatatlant – mondta Berland a riportereknek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BORSONLINE