Rozbora András világbajnok lettHír | 2014.08.11.

A Budapesti Honvéd versenyzője parakenu K-1 200 méter A-kategóriában, vagyis paralimpiai versenyszámban szerezte meg a magyar csapat első aranyérmét a moszkvai világbajnokságon. A mieink egyébként is nagyon eredményes délelőttöt zártak, kizárólag első és második helyezéseket értek el az előfutamok során.

Megvan a magyar kajak-kenu sport legújabb csillaga! Rozbora András 3 éve kajakozik, idén indult először világversenyen. Kezdésként a brandenburgi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, a világbajnokságon pedig élete legjobbját nyújtva, olimpia számban lett aranyérmes a brit Európa-bajnok Marsden és a hazai pályán kajakozó orosz Korobejnyikov előtt.

„Az utolsó 10 méteren láttam, hogy jön az angol ellenfelem, neki mindenképpen vissza szerettem volna vágni, mert megvert az Európa-bajnokságon. Szerencsére egy hajszálnyival sikerült legyőznöm – mondta az eredményhirdetés után a magyar parakenu sport második olyan versenyzője, aki világbajnoki címet szerzett. – Életem legjobbját nyújtottam, boldog vagyok, hogy ez összejött, nagyon köszönöm az edzőmnek, Pruzsina Istvánnak a felkészítést.”

A délelőtti selejtezők során is minden sikerült a mieinknek. Erős idővel nyerte saját előfutamát női C-2 500 méteren Lakatos Zsanett és Takács Kincső. A friss U23-as világbajnok páros ezzel közvetlenül kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe.

Kozák Danuta is simán nyert az előfutamban K-1 500 méteren. A szám olimpiai- és világbajnoki címvédője erődemonstráció gyanánt a legjobb idővel, 1:49.391-el jutott be a délutáni középfutamba.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KAJAK-KENU SPORT