Robot és mobilalkalmazás segítheti az autista gyerekeketHír | 2012.07.09.

Az autizmus-spektrumzavarokkal küszködő gyerekeknek nagyon nehéz lehet megtanítani, hogyan lépjenek kapcsolatba másokkal.

Selma Patel, az Interbots elnöke úgy hiszi, megoldást talált a problémára. A kitömött állatkát Popchillának hívják, amelyet a Popchilla Világa, mobileszközről futtatott alkalmazáshoz csatlakoztatnak.

A játék valójában egy kis robotállat - csincsillát formáz –, amely mozog és arckifejezéseket is ölt. Az alkalmazás pedig egyfajta játék, amely megjutalmazza a gyerekeket, ha jó választ adnak arra, milyen érzelmet nyilvánít ki előttük a robot. 

A Popchilla Világa például érintőképernyő segítségével végigvezeti a gyermeket a fogmosáson. A kitömött állat pedig – a „digitális játékbaba" – boldog vagy éppen szomorú arckifejezéseket mutat. Patel szerint az ötlet az, hogy az autizmus-spektrumzavarokkal küszködő gyerekek az érintőképernyős gyakorlástól eljussanak a valódi világban élő emberekkel való érintkezésig.

Popchilla jelenleg iPaddel és iPhone-nal működik, azonban Patel szerint már dolgoznak az androidos és PC-s verziókon is.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HIRADO.HU