Rendőrmotorra ülhetett a beteg Ádám: elmosolyodott és megsimogatta a tankotHír | 2016.12.01.

Teljesült a 28 hónapos, vásárhelyi Patkós Ádám vágya: tegnap rendőrmotorra ülhetett. A kisfiút közel egy éve ápolják a szegedi gyermekklinikán.

– Nézd csak, Ádika, ott a motor – mutatta Patkósné Petrikó Tünde kisfiának a szegedi gyermekklinika parkolójában rá váró rendőrmotorokat. A 28 hónapos, vásárhelyi Ádám szereti a motorokat, több ilyen játékjárgányt vettek neki. Az igazi kedvenc a rendőrségi kétkerekű. Ezt tudta a családot segítő Maczkó Csaba, aki tagja a család Facebook-csoportjának is. Ő kezdett szervezkedni.

Ádika, aki már közel 1 éve lakója a szegedi gyermekklinikának, csecsemőként tébécével fertőződött meg, mert olyan gyenge volt az immunrendszere, hogy a tbc elleni védőoltásban lévő lebutított baktériummal sem bírt. Azóta küzd az életéért az orvosokkal, családjával együtt. Vidéki kiadásunk olvasói folyamatosan figyelemmel kísérhették sorsát.

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa megerősítette: Patkósékkal kapcsolatban lévő kollégájuk hívta fel a családra a figyelmet, ő mondta, a kisfiú nagy álma, hogy ráülhessen egy rendőrmotorra. Az ügy mellé állt Lukács János megyei főkapitány, és tegnap végre összejött a találkozó. Ádám megszeppenten ült a nyeregben, édesanyja és az egyik rendőr támasztotta a derekát, óvatosan előrehajolt, és megsimogatta a tankot. Ekkor mosolyodott el először, majd újra komoly lett. Lehet, hogy a szinte állandó hasfájása miatt.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: DELMAGYAR.HU