Rekordot döntött a fogyatékos és ép gyerekek alkotta élő flipperHír | 2016.05.14.

A Kézenfogva Alapítvány óriás, élő flipper játékot szervezett fogyatékos és ép gyermekek bevonásával, hogy – immár hagyományosan – látványos, szokatlan megközelítési formában hívja fel a figyelmet a fogyatékos emberek életére. 35 iskolából 1400 gyerek regisztrált az idei rendezvényre.

Sokszor hangzik el a mondat: a fogyatékos emberek kiszolgáltatottak, a fogyatékos gyermeket nevelő családok nem tudják, hogy kitől kérhetnének segítséget. A mostani rekordkísérlettel szerették volna megidézni és kézzel foghatóvá tenni ezt a kiszolgáltatott pattogást egyik akadálytól a másikig. Ebben a flipperben azonban a labdák szívből pattantak, a falak pedig segítő kezekből álltak össze és védelmeztek, nem elzártak. 
 
A Kézenfogva Alapítvány 23 éve segíti a fogyatékos embereket, harcol jogaikért, egyenlőségükért. Ennek a munkának fontos része, hogy közvélemény-formáló rendezvények szervezésével lehetőséget teremt a fogyatékos és az ép fiatalok találkozására. Évek óta állítanak fel rekordokat közösen Budapesten, hogy megmutassák, együtt milyen nagy dolgokra vagyunk képesek. A Fogadd el, fogadj el! rendezvénysorozat fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége indította el a közös játékot.

A flipper rekord mellett számos színes program várta a gyerekeket egész nap. A gyerekcsapatok különböző szigetekre látogattak el egy kincses térképpel, ahol egy-egy sérült kalóz segítségével megismerkedhettek az egyes fogyatékossági csoportokkal. Itt olyan tevékenységeket és/ vagy sportokat kellett végezniük, amelyek segítségével közelebb kerültek a fogyatékos emberek életéhez. Az autista emberek világával az Autisták Országos Szövetsége és a Gubbio App segítségével találkoztak. Kipróbálhatták a kerekesszékes akadálypálya és kerekesszékes gyorsulási verseny izgalmait a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja segítségével. Az OTP Esély Játékéban esélyegyenlőségi kérdésekre kellett válaszolniuk. A Magik Me érzékébresztő labirintust állított fel, a LÁSS Egyesült vak pingpongasztalt biztosított a sokszínű rendezvényre.