Rehabilitációs állásbörze a megváltozott munkaképességűeknekHír | 2011.10.02.

„Együtt a tevékeny életért” címmel tartottak rehabilitációs állásbörzét a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban kedden. Az állásbörze a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos kiemelte: ez az állásbörze széles körben kínál munkát a megváltozott munkaképességű személyek számára. Több mint 40 cég, számos munkakörbe – a villamosmérnöktől a mosogatóig - keres munkavállalókat – tájékoztatott a biztos asszony, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a megfelelő helyét a munkaerőpiacon és tisztességes munkát, tisztességes bérért végezzen.

A projekt célja országos szinten csaknem tízezer megváltozott munkaképességű ember rehabilitációjának, illetve a nyílt munkaerőpiacra való belépésének, visszatérésének segítése. Komplex, személyre szabott, a helyi munkaerőpiaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó foglalkoztatási rehabilitációs szolgáltatásokkal és támogatásokkal valósul meg, amelyek jellegüknél fogva, a munkáltatók ösztönzése által segítik a korábbi munkahelyre történő visszatérést, illetve az újbóli elhelyezkedést.

A program célcsoportjába azok a személyek tartoznak, akik a külön törvény szerint rehabilitációs járadékra jogosultak, illetve azok az álláskeresők, akinek munkaképesség-csökkenése 50-66 százalékos, vagy össz-szervezeti egészségkárosodása 40-79 százalékos mértékű.

Azok a munkáltatók, akik a programban résztvevő megváltozott munkaképességű személyek munkaviszony keretében történő foglalkoztatását vállalják olyan munkakörben, amelyek betöltésére állapotuk szerint alkalmasak, támogatásban részesülnek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KORMÁNYZAT.HU